Skivrecensioner

Mike Bonanza and The Trailer Park Cowboys – Goin’ Down That Road

By  | 

Skivbolag: TCY Records
Utgiven: 2010
Speltid: 39 Min
[rating:3.5]
recension_mikebonanzaandthetrailerparkcowboys-goindownthatroad_cover
Från träskmarkerna i Shooter’s Hill Trailer Park (Eskilstuna), kommer dessa tre white trash rednecks. Det är Steve. Bänder strängarna på ståbasen så fingrarna blöder. Det är Mike. Leker med gitarren som när han leker med sig själv. Och det är Rob. Trummisen. Mannen som håller ihop allt. Den musiken spelar kallar dem Cowbilly. Det är en rå smutsig form av rockabilly, spetsad med både country och western.

Goin’ Down That Road är Mike Bonanza and The Trailer Park Cowboys tredje skiva och innehåller 14 spår. 11 är av eget material som är skrivna av Mike, och 3 cover på Gene Vincent, Ersel Hickey och Hurriganes. Flera av spåren förekommer på deras tidigare album vilket är en besvikelse från min sida. Jag hade förväntat mig helt nytt material. Men musikmässigt är jag inte besviken, Mike smeker sin gitarr med nästan en sjuk kärlek, skinnet piskas friskt… på virveltrumman, kaggen pumpar. Strängarna vänds ut och in på ståbasen, otroligt att de håller och inte gjort Steve blind.
Denna uppgift har nog det hembrända som slinker ner då och då… Trots att Mike & Co kör sitt eget race påminner det i vissa stunder om Hellbilly Boys, på spår 2 nästan 1,20 minuter in utmärker sig detta ganska rejält. Påminner mycket om Hellbilly Boys dänga Me & The Devil. Skivan innehåller även den obligatoriska instrumentala låten, Hot Roddin’ (The Woodthorpe groove) Detta är väl spåret som sänker skivan. Men direkt efter slänger dem i ettan och bränner av uppåt igen med kommande spår som är cover på Gene Vincent’s odödliga hit Say Mama. När vi är inne på coverversionerna kör jag vidare på med Hurriganes röjare Ain’t What You Do. Fyfan säger jag… En riktig ösig, rökig rockabilly version av denna klassikern. Vi svänger av och fortsätter med sista spåret som är en cover på Ersel Hickey’s låt Goin’ Down That Road, ja vad ska man säga… Coverlåtarna de slänger in gör de rikigt jävla bra.

Skivomslaget som gestaltar Mike Bonanza and The Trailer Park Cowboys på väg i en rodder och husvagn är komisk utformad.
Innehållet då? Lite spårinformation, foton och en tacklista. Men det är ändå musiken som gäller till trots ett ganska fattigt häfte i mina ögon.

Avslutningsvis, detta må vara Mike Bonanza and The Trailer Park Cowboys tredje platta med gratisplattan Hang ’em High inräknad men de levererar som så många andra inte kan trots flertal skivor i bagaget. Lite tråkigt är att skivan innehåller gammalt material men man kan inte få allt här i världen. Sitta och lyssna på en skiva med Mike Bonanza gör inte dem rättvisa, för att få ut det ultimata krävs det ett liveuppträdande men fram till att detta händer kommer Goin’ Down That Road bli sönderspelad flera gånger om. Som Eskilstuna Kuriren skrev: “Med låttitlar som Hot Roddin’ och Bury Me In My Trailer förstår ni själva att det osar motorolja och Brylcreme om cd:n”

Låtlista:
01. Open Up
02. We’re The Trailer Park Cowboys
03. The Gunfighter
04. Crazy Hair
05. The Wrong Man At The Wrong Place On The Wrong Day
06. Hot Roddin’ (Thw Woodthorpe groove)
07. Say Mama
08. Bury Me In My Trailer
09. Dancin’ On The Edge Of A Knife
10. Red River
11. Walk Right Up
12. You Gotta Go
13. Ain’t What You Do
14. Goin’ Down That Road

Smakprov:

Hemsida: www.mikebonanza.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mike-Bonanza-an-the-Trailer-Park-Cowboys/136799969029

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *