Skivrecensioner

Wild Rooster – No Way Out Of Hell

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2013
Speltid: 40.08 min
[rating:5]
Wild Rooster - No Way Out Of Hell
Wild Rooster, bestående av fyra värmlänningar som lirar genuin rock ‘n’ roll med influenser från Teddyboy rock ‘n’ roll. Ja så lät deras tidigare skivor iallafall. Med detta album ville Wild Rooster skriva ett nytt kapitel i boken om Rock ‘N’ Roll. Det kan jag inte avgöra om de har lyckats med, men däremot har dem skrivit ett helt nytt kapitel i historien om Wild Rooster.
No Way Out Of Hell är helt olikt deras tidigare album, bara det att de har skrivit sin absolut första ballad säger väl en del. Bered er på ett helt nytt sound och nya influenser.
Men misströsta inte, det typiska rock ‘n’ rollen som Wild Rooster presenterar finns kvar!

No Way Out Of Hell är utgiven på Part Records så som albumet ”Take It Off” 2011 och innehåller 12 låtar, 3 covers och 9 Stefan Jägermyr-låtar som även dem skiljer sig också sig från tidigare verk.
Omslaget är gjord av inte mindre än Vince Ray. Vilket jag personligen tycker är rätt häftigt även om omslaget inte faller mig i smaken direkt.

Det är inte bara musiken som har en ny twist, även produktionen är annorlundare! Skivan är inspelad i Studio Blix i Arvika och mixad av Arvid Blix, Pär Anders Nilsson, Stefan Jägermyr och Lars Wermlund. Produktionen känns också den något annorlundare jämförelsevis deras tidigare skivor, det är mer djup mer bas och trummorna kommer fram lite mer.

Wild Rooster har länge varit mycket populära utomlands, förra året var dem på en turné i Japan, där de blev varmt mottagna tillsammans med detta album. Och det är utomlands som de fortsätter att få flest bokningar fastänn att dem har en hel del spelningar i Sverige.

No Way Out Of Hell är nog den mest osannolika album som jag hade kunnat tänka mig i samband med Wild Rooster, den är i det stora hela så långt ifrån deras tidigare album man kan komma. Även om jag tycker att de tidigare albumen är mycket bra räcker det med att lyssna på ”Kings Of Dreams”, ”Angels”, ”On The Other Side” osv för att inse att No Way Out Of Hell är fruktansvärd bra, ett album som inte kommer samla damm i någon låda i garderoben kan jag säga.

Låtlista:
01. King Of Dreams
02. Angels
03. On The Other Side
04. I’m Coming Home
05. Running Against Time
06. No Way Out Of Hell
07. Old Black Joe
08. Train To Heaven
09. All I Can Do Is Cry
10. Rockin’ Little Jill
11. My Inner Beast
12. Crying When It Rains

Smakprov:
[responsivevideo]

[/responsivevideo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *