Bokrecensioner

Rockabilly Haiku and Swingin’ Tails

By  | 

Författare: Albert Difilippantonio Jr.
Språk: Engelska
Utgiven: 2009
ISBN: 978-1-61658-979-0
[rating:3.5]
Rockabilly Haiku and Swingin' Tails
En dag fick jag ett mail från Albert Difilippantonio Jr. Där han gjorde reklam för sin bok ”Rockabilly Haiku and Swingin’ Tails” Grejen med boken är att det är en samling av japanska dikter som kallas Haiku med ämnet Rockabilly och Rock ‘n’ Roll.

Detta är något som jag aldrig trodde att jag skulle få se, och absolut inte läsa!

Efter ett tag ramlade boken ner i brevlådan, snabbt fumlade jag med fingrarna för att öppna paketet innehållande boken. Jag fastnade direkt, fingrarna slutade att bläddra, ögonen koncentrerade sig på varje dikt, bild, där satt jag fast i boken. Efter en halvtimma hade jag läst ut diktsamlingen som är på 50 sidor inklusive fram- och baksida, med varierande antal dikter på varje sida samt foton.

Frågan som uppstod i mitt huvud var vad har en tusenårig diktstil med en 50-60år gammal musik och livsstil att göra? Jag svarar på denna fråga med en haiku från boken:

“Buddha has sideburns
wider than Elvis, black paint 
on huge wooden head”

Detta är en av de mest häftigaste diktsamlingarna jag läst, det är inte många samlingar som jag har läst men några har betats av under åren.
Albert blandar in religion, asiatiska myter med rockabilly, pinup’s, rock ‘n’ roll och sex med en släng av humor i sina haiku’s på ett sätt som gör att man fastnar direkt och man börjar fundera på hur denna idé kom till sig.
Rockabilly Haiku and Swingin’ Tails är inte bara en bok för inbitna diktälskare denna samling passar alla, det enda som krävs är läskunnighet och en dos av humor.
Det är även den enda i sin sort, ett säreget inslag i denna kultur som jag tycker ska läsas och bli förbluffad över hela konceptet.

Jag avslutar denna recension med ännu ett citat från boken:

Shined chrome missile tits
Jut out from soft, tight sweaters
Protective bumpers

 

Du kan köpa Rockabilly Haiku and Swingin’ Tails på följande länkar:
www.Amazon.com

Rockabilly Haiku and Swingin’ Tails på nätet:
www.rockabilly-haiku.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *