Nöjesnytt

Rockabillysuccén Top Cats intar Topplistans 1:a plats

By  | 

Värmländska Top Cats intar Topplistans 1:a plats med det nya träffsäkra albumet ”Smashing To The Ground”. Bandet är turnéaktuella och besöker kontinuerligt landets scener i vår.

För 18 månader sedan var Top Cats fortfarande en lokal angelägenhet hemma i Torsby. Inte helt okända för traktens raggare och rockabilly-entusiaster, men heller inga kungar. Sedan dess har det hänt en hel del. Debutalbumet ”Heartache” blev efter stenhårt jobb och flitigt turnérande en stor succé som idag med råge passerat gränsen för guld. Framgångarna med plattan gav en plats i melodifestivalen och sen var lavinen igång. Top Cats slutade 6:a i finalen men när svenska folket röstade var det bara Loreen, Danny & Thorsten Flinck som fick fler röster och med god hjälp av ”Baby Doll” och hitsingeln ”Heartache” gick debutalbumet in direkt in 2:a på Topplistan och de är med stor stolthet vi kan konstatera att Top Cats knäcker debuten nästan precis 1 år senare med en spikrak 1:a.

Rockabillysuccén Top Cats intar Topplistans 1:a platsMårten Eriksson, som var en av personerna bakom debuten har producerat hela det nya albumet. Mårten har, tillsammans med Peter Kvint, också skrivit den attitydstarka förstasingeln Romeo, som pluggas på radion. 
– Plattan är mer rock än roll och mer rock än billy. Mindre retro än tidigare. Men vi inte så intresserade av genreindelningar. Huvudsaken är att låtarna är bra och får fart på publiken, konstaterar sångaren och gitarristen Jon Kleppenes.

Det nya albumet innehåller inga covers, enbart specialskrivet material.– Vi hade varken tid eller ego nog att tvinga in våra egna låtar på plattan för sakens skull. Det viktigaste var att plattan blev bra, konstaterar Jon.

Förra veckan spelade killarna in en exklusiv liveversion (inspelad i en van!) av den svängiga singeln ”Romeo”. Liveversionen visas på Wimp Sveriges hemsida och ni kan se den här: http://youtu.be/-grPO-M_f9Q.
Ni kan även se den officiella musikvideon för Romeo här: http://bit.ly/W895Ws

Top Cats spelar på följande platser under våren:
29/3 Fagersta – Brukshotellet
30/3 Sunne – Selma Lagerlöf
31/3 Jönköping – Elmia Motormässan
4/4 Trollhättan – Kulturbaren
6/4 Eringsboda – Eringsboda Brunn
12/4 Borlänge – Liljan
13/4 Säffle – Medborgarhuset
10/5 Grebbestad – Tanumstrand
11/5 Stockholm – Silja Line Wavebreak
15/6 Gislaved – Sigges
26/6 Karlskoga – Karlskogafesten
5/7 Arvika – Olssons Brygga
13/7 Lerdala – Gröna Lund (Obs ej i Stockholm)
2/8 Degerfors – Sigges Loge
Fler datum tillkommer.

För mer info och kontakt med bandet:
Helene Wigren, PR & Beyond
Tel: 070-752 76 05 helene.wigren@prbeyond.se
Hanna Ahlström, PR & Beyond
Tel 073-427 17 30 hanna.ahlstrom@prbeyond.se

Källa: Warner Music Sweden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *