Skivrecensioner

SHOTGUN – Sons Of Rockabilly

By  | 

Skivbolag: TCY-Records
Utgiven: 2011
Speltid: 53.47 min
[rating:3.5]
SHOTGUN - Sons Of Rockabilly
Legendariska SHOTGUN är ett band som inte ger sig i första taget, över 30 år har de rockat världen med sitt legendariska sound. Nu är dem här med en sprillans ny platta, fullmatad med hagel och rock ‘n’ roll!

”Sons Of Rockabilly” sparkar genast igång en rock ‘n’ roll dänga som får varje gubbe och gumma i stugorna runt om i Sverige vilja svänga med höften, den sätter ribban högt redan från start. I vanlig ordning är det till stor del eget material, skrivna av Ray Neale, Wild Bob Burgos och Rob Murly. Av 18 låtar är det bara 6 som är covers, bl.a. får Johnny Cash en plats på Shotgun’s coverrepertoar med ”Rock ‘N’ Roll Ruby” och klassikern ”Put Your Cat Clothes On” med Carl Perkins rockas friskt.

Skivan innehåller tidigare inspelat material ända från 1991 och framåt, men även nyinspelat material från 2011 finns, att det skiljer flera år mellan exempelvis ”Ring-A-Ding-A-Ling” från 1991 och ”Birthday Girl” från 2011 märks inte mycket kvalitetsmässigt och produktionsmässigt, ”Sons Of Rockabilly” håller stilen och kvalitén rakt igenom.

Skivhäftet som följer med innehåller en sammanfattning om Wild Bob Burgos och Shotgun långa karriär, en hel del foton finns också med.
Men till trots att skivan är full av svängiga snabba låtar finns det en känsla över den som känns lite avdomnad och seg. Jag kan inte sätta fingret på vad det är.
Låtarna som känns mer upptempo och mer Shotgun svänger ordentligt, gubbarna och gummorna i stugorna kommer dansa sönder sina höfter till ett av de mest influensrika och populära banden som var med och lade grunden till British Revival Rock ‘N’ Roll som även kallas Teddy Boy Rockin’ roll. Shotgun ger inte upp, de har rockat sedan 70-talet och kommer rocka många år framöver.

Låtlista:
01. Ring-A-Ding-A-Ling
02. Rock ‘N’ Roll Ruby
03. You Can Do No Wrong
04. I Got A Hole In My Pocket
05. Put Your Cat Clothes On
06. Rockabilly Dad
07. Shot In The Dark
08. Rumble In The Jungle
09. Son Of Rockabilly
10. Shivers Down My Spine
11. Living The Dream
12. In For A Penny, In For A Pound
13. Birthday Girl
14. Hey Mr. D.J.
15. Party Party
16. Shotgun Boogie
17. Gift Of The Gab
18. Bop-A-Lena

Hemsida: www.wildbobburgos.co.uk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *