Skivrecensioner

Snake-Bite – It Drives Me Wild

By  | 

Skivbolag: TCY-Records
Utgiven: 2011
Speltid: 37.15 min
[rating:1.5]
Snake-Bite - It Drives Me Wild
Snake-Bite kommer från Tyskland och lirar neo-rockabilly med influenser från allt ifrån rockabilly till SKA. Deras debutskiva ”Weekend” gavs ut 2006 på TCY-Records, nu är dem här med en uppföljare med titeln ”It Drives Me Wild”.

Snake-Bite har många bottnar i sin musik, dem säger sig själva spela neo-rockabilly med vissa influenser, det är bland andra SKA, 50’s rock ‘n’ roll, doo wop m.m. som de smälter ner det till en salig röra som i sin tur gör att man inte kan urskilja influenserna i låtarna. Musiken bottnar i neo-rockabilly på deras eget sätt, men trots att de har spelat i flera år känns det som om de inte är samspelta utan alla drar åt olika håll. ”It Drives Me Wild” innehåller 12 spår, Snake-Bite står för de flesta låtarna själva, de har även tagit några riktiga kända rock ‘n’ roll dänger så som ”Shout” och ”Rock Around With Ollie Vee”, jag har (tyvärr) hört bättre versioner men känslan och viljan finns där.

Ska man jämföra med deras första skiva ”Weekend” som i sin tur var mer åt rockabilly/rock ‘n’ roll hållet som är det stora som skiljer sig mest på skivorna. Produktionen är densamma, inspelad på traditionellt sätt, sångmässigt ingen större skillnad.

Avslutningsvis hade jag större förhoppningar på skivan, dem har viljan och kunnigheten men de måste enas om vad de ska spela, de kan inte köra sina egna race, en spelar 50’s rock ‘n’ roll, en annan kör neo-rockabilly och den tredje trycker in lite SKA mitt i allt.

De måste få ihop en stadig grund för sedan utveckla sig så slutresultatet inte låter som en röra av influenser. Det finns ändå något i musiken som gör att jag vill gilla skivan, kan det vara att de var lite fula när de bestämde sig för spela in några av mina favoriter ”Shout och ”Lonely Teardrops”.

Eller är det känslan och viljan hos dem som lyser igenom? Eller är det bara mitt under medvetna som vet något jag inte vet? Hur som helst det har krävts repeat på skivan ett antal gånger för att viljan att tycka riktigt bra om skivan skulle växa sig stark och slå rot.

Låtlista:
01. Intro
02. It drives me wild
03. Sweet rockin’ girl
04. In the mood
05. Broken hearts and broken dreams
06. Angelina
07. Lonely teardrops
08. All night long
09. Rock around with Ollie Vee
10. Forever’s much too long
11. Drunk and blue
12. Shout

Myspace: www.myspace.com/snakebiterockabilly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *