Skivrecensioner

Soil Senders – Smoke Is Gone

By  | 

Skivbolag: Jungle Records
Utgiven: 2013
Speltid: 34.35 min
[rating:3.5]
Soil Senders - Smoke Is Gone
Något har hänt med Soil Senders sedan debuten ”Greased” från 2011, och det som har hänt är inget negativt utan riktigt jävla positivt, dem har slängt av sig swing influerade gubb rocken och vässat trumpinnarna, holkat ur en vass ståbas ur en tvättäkta finsk björk och kanske tagit sig en eller två supar för nu jävlar är det ös på Soil Senders!

Smoke Is Gone är deras andra album och innehåller 14 grymma rockabillylåtar samtliga låtar är skrivna av Soil Senders själva, musiken är inte genuin rockabilly, det är lite glad punk-pop med bakgrundskören och gitarrslingorna och solon men det gör att skivan känns gladare och mer… Ungdomlig.
Men det förekommer några gupp på vägen trots allt, som jag påpekade när jag recenserade ”Greased” om sången som var lite svackig på några utav låtarna så förekommer det även på denna skiva, mest är det engelskan som stundtals är otydlig.
Men vad fan gör det i det stora hela, Soil Senders har trots bytt ut traktor motorn till en 409 Big Block, och hottat upp produktionen och kör stenhårt.
När jag tänker efter så påminner Soil Senders nu lite grann om Rocket Overdrive som dem gjorde på debuten ”Not You”. Att jag sågade Rocket Overdrive då har inget med detta att göra, även om det finns likheter mellan Soil Senders och Rocket Overdrive så tycker jag att ”Smoke Is Gone” sparkar arslet av Rocket Overdrives skiva ”Not You”.

Jag var riktigt positivt överraskad när jag hade lyssnat igenom ”Smoke Is Gone”, den fastnade direkt och inte som ”Greased”som krävde en hel del avlyssningar för att få smak på på den.
Detta är en värdig uppföljare till förra plattan och jag hoppas att Petri och resten i Soil Senders spinner vidare på denna idé och inriktning.

Låtlista:
01. Birds And Bees And Butterflies
02. I Knew A Little
03. When I Get Old
04. 15 Miles From Town
05. Eldorado
06. Downhill Slope
07. Tooth Pickin´ Boogie
08. Big Fat Booty
09. True Love
10. Butt Walkin´ Daddy
11. Ain´t Going Home Till The Smoke Is Gone
12. They Rule The Land
13. Catch And Release
14. World Of Sin

Smakprov:

Facebook: www.facebook.com/soil.senders
Myspace: www.myspace.com/thesoilsenders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *