Skivrecensioner

Johnny Loda Trio – Godforsaken Land

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2012
Speltid: 44.19 min
[rating:3.5]
Johnny Loda Trio - Godforsaken Land
Johnny Loda började sin karriär som musiker 1982, då med bandet Thunderbolts. Sedan dess har han spelat i flertal band så som Rockin ‘Rebels (1987 – 1992), Silverjacks (1992 – 2001), Ace’s Trio (2001 – 2003) och Johnny Loda and The Echorecs (2003 – 2008).
Med en ny banduppsättning tog 2012 Johnny Loda Trio chansen att få spela in en skiva i USA, men efter en del problem och kostnader togs beslutet att dem skulle spela in den i sitt hemland Italien. Skivans namn blev ”Godforsaken Land” utgiven på Part Records.

Det nya albumet ”Godforsaken Land” spelades in av Johnny Lodas vän Luca Balboni från dem italienska banden Jumpin’ Shoes, Broken Hearts och Love Bandits, som även har producerat Johnny’s tidigare skivor, däremot gjordes mixningen i USA av Rick Miller (Southern Culture on the Skids) vid Kudzu Ranch Studio, och mastrad av Dave Harris på Studio B Mastering i USA
Skivan innehåller 15 låtar totalt och 10 är original låtar av Johnny Loda själv, på coversidan gör Johnny Loda Trio sina versioner på ”Fish Outta Water”, ”The Rockin’ Gipsy”, Carl Perkins ”Her Love Rubbed Off”, Cochrans ”Summertime Blues” och ”Funnel Of Love”.

Johnny Loda och hans två kumpaner Davide ”Pepe Mezcal” Boshetti (som slutade spela i bandet sommaren 2012) och Renato ”Ato Kona” Ardizzoni bjuder på rockabilly med viljan att låta så autentisk som möjligt med influenser från swing western och mer modern rockabilly.
”Forsaken Land” innehåller snabba rockabillydängor till lite lugnare western swing inspirerade rökare som kompletterar varandra på yttersta bästa sätt.
Tyvärr så har original låtarna har en tendens att smälta ihop och påminner mycket om varandra,vilket är synd för låtarna är bra och texterna också.
Sången är också lite sisådär, inte sången i sig, Johnny sjunger bra men engelskan däremot är inte på topp, vilket är lite lustigt eftersom hans tidigare låtar med Johnny Loda and The Echorecs är engelskan bättre.

Produktionen är som sagt åt det autentiska hållet, och är riktigt bra. Jag får lite 50-tals känsla över albumet samtidigt som den känns lite neo.

Omslaget vittnar om en amerikansk inspiration, kanske hänger det ihop med önskan att spela in skivan i USA? Bookletten är på 12 sidor (fram-och baksida inkluderade) och innehåller en liten ”Hej på dig” text, några låttexter, bandfoton och tacklista. Helheten passar perfekt ihop och är snyggt gjord.

Avslutningsvis kan jag tillägga att bara av att se omslaget var det ”Godforsaken Land” som hamnade i spelaren direkt och många gånger har den snurrat i spelaren sedan dess, och inte för att få en inblick eller förstå skivan bättre utan för att den är rent av riktigt jävla bra.
Visst låtarna smälter ihop och påminner mycket om varandra och Johnnys engelska är inte hundra men är skivan förbannat bra så är den förbannat bra!
Ska jag erkänna så har jag troligtvis inte hört Johnny Loda tidigare, inte vad jag kan komma på men hädanefter ska jag hålla utkik efter Johnny Loda Trio och hitta hans tidigare alster.

Låtlista:
01. Fish Outta Water
02. Holiday
03. Hotrod Cafè
04. The Rockin’ Gipsy
05. It’s Always a Sunny Day
06. Her Love Rubbed Off
07. Godforsaken Land
08. Johnny’s FXR
09. There Was a Time
10. BBQ Ribs Party
11. Summertime Blues
12. Tribute bands
13. Surfin’ Cowboys
14. Marina
15. Funnel of Love 

Smakprov:

Hemsida: www.johnnyloda.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Johnny-Loda-Trio/123239087690804
Myspace: https://myspace.com/johnnyloda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *