Skivrecensioner

The Boppers – At The Hop Live At Akkurat

By  | 

Skivbolag: Atenzia Records
Utgiven: 2012
Speltid: 89.22 min
[rating:4]
The Boppers - At The Hop Live At Akkurat
Det är nog ingen i Sverige som inte vet vilka dessa legendarer är, dem flesta som är i denna svängen har nog ett eller annat förhållande till The Boppers, det går nog inte en enda cruising där dessa herrar inte spelas i bilarna eller t.o.m. i radion.
The Boppers började spela under namnet The Boppers 1977 och bestod då av Matte Lagerwall, Ingemar Wallén och Peter Jezewski.
Deras debutalbum ”Number One” såldes i 420 000 exemplar. Framgången har gått upp och ner under åren. Banduppsättningen har förändrats ganska lite på 35 år, idag ser banduppsättningen ut så här på följande sätt: Matte Lagerwall och Ingmar Wallén är kvar och lirar gitarr och sjunger, Kenneth Björnlund var med en sväng -77 då bandet bildades men har spelat i bandet sedan 1982 och sitter bakom trummorna men ställer upp med sång också.
Så har vi Mats Karlsson som sköter om klaviaturen, lapsteel och sjunger sedan 1993, sist men inte minst har vi Surjo Benigh på bas och sång, och har som Mats varit en del av The Boppers sedan 1993.

Finns det något bättre än att fira sitt 35-års jubileum med att spela in en liveplatta en varm sommarkväll 2012? Det var det The Boppers bestämde sig för att göra.
Så för oss som inte kunde besöka Akkurat denna kväll får nu chansen att få uppleva en del av detta firandet på skiva, 25 låtar uppdelade på två skivor med Boppers-klassiker som ”At The Hop”, ”Jeannie’s Coming Back”, ”Kissin’ In The Moonlight”, Duke Of Earl, ”Under The Boardwalk”, ”Do That Boppin’ Jive”, ”Surfin’ Bird” med flera. At The Hop – Live At Akkurat innehåller allt som gjorde The Boppers kända, Svängig Rock, Doo Wop, Rock’N’ Roll och A’cappella.

Produktionen finns det ingenting att klandra på, bra ljud inga missljud, brus eller rundgångar som kan förstöra upplevelsen. Publiken finns med i några hörn som höjer hela känslan av att det är en live inspelning. Det är så jag vill ha det.
Att få lyssnaren känna delaktighet, värmen och glädjen som man känner på ett uppträdande är riktigt svårt att få med på en skiva men jag tycker att här har dem lyckats att leverera ut lite värme, glädje och på något sätt en viss delaktighet här.

I slutändan är detta en samlingsskiva som är resultatet av 35 års slitande, flera tusen spelningar och 2 miljoner sålda skivor som presenteras av ett gäng som inte har några tankar på att lägga upp instrumenten på hyllan och börja med spela boul och delta på PRO möten.
Och detta bevisar dem med ”At The Hop – Live At Akkurat” som jag varmt rekommenderar, det spelar ingen roll om du redan har alla deras alster eller var på Akkurat denna kväll.

Låtlista:
01. Dancin to the Rock´n´Roll Music
02. I´ve got myself a new thing going
03. Kickapoo Joy Juice
04. Little girl
05. Fiftyseven
06. Jeannie´s coming back tomorrow
07. Twang
08. Under the boardwalk
09. Mother in law
10. The girl can´t help it
11. Back to the hop
12. Duke of earl
13. When you dance
14. Do that boppin´ jive
15. A little bit of soap
16. Led by love
17. Tempted
18. Kissin´ in the moonlight
19. Get a job
20. Wip wop rabadab
21. Turn me loose
22. At the Hop
23. Surfin Bird
24. Mr Bassman
25. Goodnight Sweetheart (Well it´s time to go)

Smakprov:

Hemsida: www.boppers.se
Facebook: https://www.facebook.com/theboppersofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *