Skivrecensioner

The Johnny Hootch Gang – Tattoo

By  | 

Utgiven: 2013
Speltid: 24.14 min
[rating:3.5]
The Johnny Hootch Gang - Tattoo
The Johnny Hootch Gang har under alkoholhaltiga former återigen tagit sig in i en studio i Kumla och spelat in 7 låtar var av 5 är eget material, på coversidan ser vi en omarbetad version av klassikern ”Ghost Riders In The Sky” och ”Boom, Boom”.
Musikmässigt har The Johnny Hootch gang förflyttat sig lite mer åt blues-hållet på denna skiva, mycket av orsaken är nog att en man vid namn Steve Enberg medverkar flitigt med sitt munspel som gör att ett moln av blues lägger sig som ett täcke över låtarna.
Dem har även tryckt in lite mer Jerry Lee Lewis rock ‘n’ roll i smeten i form av brinnande pianospelande av Linus Corneliusson.
Så vad vi har är alltså grym dos av Johnny Hootch Gang’s rockabilly influerad av punk och rock ‘n’ roll i ett brinnande inferno av en brinnande piano och tunga moln av blues.

Produktionen på ”Tattoo” påminner mycket om produktionen på ”Cruize ‘n’ Booze” (Läs recensionen här ) men här känns produktionen mycket tunnare och det lilla tyngd som fanns på ”Cruize ‘n’ Booze” är nästan obefintlig.
Detta gör att det är som att lyssna bredvid någon som lyssnar med hörlurar, eller lika taskigt ljud som det vanligtvis är på en laptop.
Hade dem lagt ner lite mer tyngd, framförallt låtit ståbasen fått mer plats på produktionen så hade ”Tattoo” troligtvis fått minst en fyra som ”Cruize ‘n’ Booze”.

Men även om produktionen är ett minus så är det musikmässiga en värdig uppföljare till ”Cruize ‘n’ Booze” med ”Tattoo” bibehåller The Johnny Hootch Gangs sin starka position som ett rått, skitigt party rockabilly band som levererar klass och stil på sitt eget sätt.
Jag fullkomligt älskar att munspelet har fått en större roll här än tidigare, ta och lyssna på ”Boom, Boom” så satans grym! Dessutom gillar jag deras omarbetade version av ”Ghost Riders In The Sky” The Johnny Hootch Gang har en tedens att göra sina versioner av covers vilket jag uppskattar, på så vis visar dem att dem är duktiga musiker som klarar av att göra om klassiker utan att helt och hållet slakta låtarna och få dem att låta som piss.

Låtlista:
01. V.I.P
02. Boom, Boom
03. Tattoo
04. Wingfield Cite
05. Gone
06. Ghost Rider
07. Still Awake

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *