Skivrecensioner

The Pets Peeve – The Pets Peeve

By  | 

Utgiven: 2013
Speltid: 26.13 min
[rating:3]
The Pets Peeve - The Pets Peeve
The Pets Peeve från Italien bildades 2009 av Niccoló Mancini, Fabio Capecchi och Simone Pierallini. Grunden i musiken är traditionell rockabilly baserad på gitarr och ståbas, influenserna kommer från country, psychobilly och punk.
2013 gick dem in i studion och spelade in sin debutskiva som bär samma namn som bandet ”The Pets Peeve” och är utgiven av dem själva.

Debutalbumet innehåller 10 låtar, samtliga låtar är skrivna av dem själva och är inspelade och mixade i studion Ampire Studio.
The Pets Peeve vill behålla det traditionella i rockabillyn genom att bara använda sig av gitarrer och ståbas som dem lyckas med. Men dem tar ändå ut svängarna med självklara spår av punk och psychobilly som gör att på samma gång känns mer som ett modernt akustiskt band med influenser från rockabilly mer än tvärtom.

Musiken är svängig samtidigt som den är tillbakalutad och får tiden att dra ner på tempot, jag gillar Fabio’s gitarrspelande, från att låta rockabilly/country till mer klassisk punk i en och samma låt är något han lyckas med. Simone håller fast takt på ståbasen. Niccoló Mancini’s sångröst är absolut inte på något sätt åt det traditionella rockabilly-hållet utan mer åt punkinfluerade hållet med touch av country bitvis.

The Pets Peeve bjuder på helt eget material, text och musik med influenser som är bekanta och Niccoló’s sångröst gör att dem står ut från mängden, dem håller sig inte inom ramarna vare sig för traditionell rockabilly (trots banduppsättningen), country och punk.
Dem kör på sin egen linje och därför har dem blivit ganska populära i hemlandet Italien, nu hoppas dem att få fler spelningar och en större fans-skara runtom i Europa.

Albumet finns både på CD och i digital version, båda kan beställas via The Pets Peeve’s sida på Banscamp.

Låtlista:

01. Tough Guys
02. One More R’n’R
03. My Troublemaker
04. Maryon
05. I Don’t Remember When
06. I Wanna Be Faster
07. It’s Dangerous
08. Crazy Lazy Daizy
09. What Happen To Me
10. Shout Up Your Mouth

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *