Skivrecensioner

The Pinstripes – Road From Hell

By  | 

Skivbolag: TCY-Records
Utgiven: 2009
Speltid: 47 min
[rating:3.5]
recension_thepinstripes-roadfromhell_cover
För er som inte vet vilka The Pinstripes följer här lite information om det tyska Kick-Ass Rockabilly bandet.
The Pinstripes kommer som sagt från Tyskland södra Tyskland för vara exakt. Bildades redan 2001 och består av tre rockande galningar som går under namnen; Spike, Dennis och Hagen. De spelar både coverlåtar och eget material, covermaterialet är från från bl.a. Motörhead, AC/DC och Jimmy Hendrix. Låtarna kännetecknas av snabba drum beats, en stark ståbas och frenetiska gitarriff, och täcker hela spektrumet av modern Rockabilly. Swing och melodiska låtar
Deras första skiva “First Kick” gavs ut 2005 av Cherokee Records.Road From Hell som är utgiven på det schweiziska skivbolaget TCY-Records innehåller 15 spår (där sista spåret är inbakad i det nästsista). Skivan öppnas med spåret Spanish Intro där en spansktalande tjej talar spanska. Vad hon säger vet jag inte, den enda spanskan jag kan är nog Hola. Nog om mina språkkunskaper, nummer två på skivan är El Paso och den är inte på spanska (tack och lov) här hör man kännetecknet för The Pinstripes… Bara lyssna och njut på ståbasen som slappar.
Jag ska inte gå igenom låt för låt vilket jag brukar göra men inte denna gång. Spåren varvas med hård lite skitig rockabilly, ballader och swing, jag är ingen stor lyssnare av swing men här mixar de ihop allt i ett som gör att det låter riktigt bra.Trots deras frenetiska gitarriff och smattrande ståbas tycker jag att deras första skiva “First Kick” är mycket bättre, både musikmässigt och textmässigt. Det är något med denna skivan som gör så att jag skulle inte reagera om jag hade hört den hos någon eller på radion (vilket aldrig kommer hända iofs) Kort sagt; den är tråkigare än “First Kick” men är ändå mycket godkänd, produktionen är dunder och en självklar skiva att äga!

Låtlista:
01. Spanish Intro
02. El Paso
03. The Road From Hell
04. Addicted Love
05. Hot Rod
06. Gretsch
07. Only One
08. Devil Lou
09. No Reason
10. Pinstripes Boogie
11. Vampir
12. Lonesome
13. Whole Lotta Rosie
14. Let’s Go
15. Gretsch Country

Smakprov:

Hemsida: www.thepinstripes.com/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/The-Pinstripes/174274645954638

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *