Skivrecensioner

The Stylemasters – The M.S.C Recordings

By  | 

Skivbolag: Great Grouse Production
Utgiven: 2009
Speltid: 32 min
[rating:3.5]
The Stylemasters debutskiva “The M.S.C Recordings” är inspelad live i studion, men sången är pålagd vid ett senare tillfälle. Bandet består av Simon Tuoremaa (Sång/Gitarr), Conny Stålnacke (Gitarr), Johnny Karlsson (Trummor) och Kurre Larsson (Bas).

Musiken dom spelar är rak Rock n’ Roll starkt influerad av Chuck Berry , Elvis Presley, Robert Gordon , Dave Edmunds och Eddie Meduza.
Dessa fyra norrländska raggare som dessutom är husband åt klubben Midnightsun Cruisers Kiruna är ett sammansvetsat band vilket man hör. Att spela in live i en studio kräver ett samspel mellan musikerna som är dåligt av idag, tråkigt nog men The Stylemasters gör det riktigt bra.

Skivan innehåller 5 egenskrivna låtar och 6 coverlåtar, det egna materialet är det som är bäst på denna skiva inte för coverlåtarna är dåliga de är riktigt bra men det egna materialet är ännu bättre. Deras version på Hurriganes “Hey Groupie” är i klass med självaste Hurriganes (fast med bättre engelska). De har även gjort en hyllning till legenden som aldrig dör; Eddie Meduza. En knivskarp låt som går varm här hemma.

Och vad får skivan för omdöme? Ja vad kan man säga?
Detta är musik i min smak, rock ‘n’ roll med ämnen som ligger nära mitt hjärta; raggare, jänkare, cruising etc.
Detta är en riktigt bra skiva som passar till de flesta tillfällen.

Titelspår:
01. Ju Ju Man
02. Fattigman Dot Com
03. Shining Red Taillights
04. Trägen Vinner
05. Baby Blue Eyes
06. Lover Please
07. Sweet Surrender
08. Hey Groupie
09. Look Who’s Blue
10. Eddie Meduza
11. Speepwalk

Smakprov:

Hemsida: www.stylemasters.se
Myspace: www.myspace.com/thestylemasters

Notis
The Stylemasters gav ut en demo 2006 som innehåller några av låtarna som finns på myspace, dock är den slutsåld idag. Kontakta Simon för mer info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *