Skivrecensioner

The Ravens – Born Rockers

By  | 

Skivbolag: Black Bird Records
Utgiven: 2011
Speltid: 52.00 min
[rating:4]
The Ravens - Born Rockers
The Ravens har varit med ett tag men detta är ändå bara deras andra skiva, deras första gavs ut redan 1991 och hette ”Long Live Rock ‘N’ Roll”. Banduppsättningen på ”Born Rockers” består av Rob Murly och Dave Briggs från legendarerna SHOTGUN och Les Bailey från bland andra C.S.A.

Jag är ett fan av Shotgun, Wild Angels, CSA, Matchbox och andra engelska rock ‘n’ roll band så när The Ravens damp ner i brevlådan blev jag förvånad och överraskad. Personligen har jag inte hört The Ravens tidigare vad jag vet så när jag hade öppnat paketet och såg vem som hade skickat den och även är med i bandet tog det inte många sekunder innan den snurrade i cd-spelaren.
Samtidigt som första låten ”Rock’it In My Pocket” tog sin början lutade jag mig tillbaka i en knakande och knarrandes kontorsstol med sprucken skinnklädsel och njöt fullt ut, för varje låt ville jag bara höja volymen mer och luta mig tillbaka och bara sitta och lyssna och ta in varje ackord, varje textrad från en tid som jag aldrig kommer få chansen att uppleva upprockade av dessa legender inom British Rock ‘N’ Roll Revival, eller i folkmun Teddyboy Rock ‘N’ Roll.

”Born Rockers” innehåller 17 låtar var av 11 är studioinspelade inspelade mellan 1997 och 1998, resterande 6 låtar är liveinspelade låtar från 2006. Med undantaget från en låt som är skriven av Dave Briggs är det covers på bland andra Hank Williams ”Hey Good Locking”, Gene Vincent ”Blue Jean Bop”, Chuck Berry ”You Never Can Tell”, Sonny Burgess ”We Wanna Boogie”och Fats Domino ”Please Don’t Leave Me” som The Ravens tagit sig an och på livespåren har dem tagit hjälp av Noel Brown på gitarr och sång, Noel Brown har tidigare spelat med bland andra CSA och Freddie Fingers Lee. Och dessa livespår är faktiskt riktigt hyfsade, och min uppfattning är att Noel borde få en plats i bandet som gitarrist och som en andra sångare.

Det var inte inte planerat om eller när låtarna på ”Born Rockers” skulle ges ut men när Les Bailey avled 2009 kände Rob att han var tvungen att ge ut dessa låtar som en hyllning till honom.
”Born Rockers” är klassisk hederlig engelsk Rock ‘N’ Roll som tog England och Europa med storm för några decennier sedan, inga krusiduller bara ren rock ‘n’ roll i stil med SHOTGUN, CSA, Wild Angels, Matchbox, Flying Saucers med flera.
The Ravens har placerat sig på min topplista av mina favorit band och jag hoppas att få höra mer av dem i framtiden.

Låtlista:
01. Rock’it In My Pocket
02. Hey Good Looking
03. Back Street Boogie
04. Diggin’ The Boogie
05. Guitar Man
06. Blue Jean Bop
07. Red Hot Rockin’ Blues
08. No.9
09. We Wanna Boogie
10. Please Don’tLeave Me
11. Go Away Houndog
12. Get Rhythm
13. Rockin’ Daddy
14. Boppin’ The Blues
15. Bonie Maronie
16. You Never Can Tell
17. Lonesome Train

Smakprov:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *