Skivrecensioner

The Roaring Cadillacs – Fest Hos Errol

By  | 

Skivbolag: Atenzia Records
Utgiven: 2013
Speltid: 41.07 min
[rating:3]
The Roaring Cadillacs - Fest Hos Errol
Ett av Sveriges mest kända kompband The Roaring Cadillacs kompade Sveriges raggarkung, legenden och himlens envåldshärskare den undersköne, underbara Errol Norstedt aka Eddie Meduza under den största delen av Errols karriär.
Efter Errols tragiska bortgång har The Roaring Cadillacs haft en del spelningar, dem har spelat på diverse hyllnings spelningar bland annat på Sweden Rock men 2012 tog dem första steget in i studion för att producera sin första skiva sedan Eddies bortgång. Och i februari 2013släpptes den, ”Fest Hos Errol” och är tillägnad till sin forne frontman Errol Norstedt, världens vackraste man som han kallade sig själv.

”Fest Hos Errol” innehåller 18 låtar av alla möjliga covers, vi får njuta av Errols lilla bit ”Midsommarnatt”, Elvis rockabilly-dänga ”King Creole”, ”Get On” med finska stoltheten Hurriganes, 60-tals klassikern Lipstick On Your Collar”, dock på svenska och heter ”Läppstift På Din Krage” och många, många fler rent av raggarklassiker.
Sjunger gör Åke Eriksson (Trummor) och Peter Melin (Bas) på snyggt uppdelade låtar, på låtarna ”Fever” och ”Läppstift På Din Krage” gästsjunger Caroline Jensen, på ”King Creole” och ”Kom Ner Från Taket” gästsjunger Fredrik Mattsson och som gästmusiker på saxofon hittar vi Dan Tillberg och på orgel och piano gästspelar Kjell Allinger.

The Roaring Cadillacs gjorde tack och lov inte misstaget att bara köra på Eddie-låtar, det hade för mig varit lite förutsägbart och förmodligen tråkigt, visst ska dem spela dem låtarna med men det var en bra idé att göra sina versioner på gamla klassiker. Nästa skiva (om det kommer någon vill säga) kanske är en 100% Eddie Meduza platta, vad vet jag men ibland är det skönt att kompband inte bara kör samma låtar hela tiden, varje gång, skiva efter skiva.

Kortfattat, det står på omslaget ”- Den perfekta skivan att väcka grannarna med!” och jag kan inte mer än att hålla med, sången är ju inte helt okej, Peter Melin har en tedens att påminna jävligt mycket om Lasse Stefanz sångare Olle Jönsson, och detta gör att ”Midsommarnatt” påminner mycket om dansband, t.o.m musiken är lite dansband på denna låt. Personligen är jag allergisk mot dansband men jag vet att många inom raggarkretsen är trogna dansbandsälskare så ni kommer ju absolut gilla Peters sång på ”Midsommarnatt”.
Detta är det enda som jag kan faktiskt tycker är sådär men helheten så är detta en skiva som jag faktiskt tror att Errol skulle spela själv fast med original artisterna.
Och absolut en skiva som man måste ha i pilsnerbilen eller i finbilen under vårens och sommarens alla träffar.

Låtlista:
01. Midsommarnatt
02. Vid foten av fjällen
03. Fever
04. Let´s Twist Again
05. King Creole
06. Get On
07. Keep A´Knockin´
08. Läppstift på din krage
09. Tequila
10. Livet är en fest
11. Kom ner från taket
12. Good Golly Miss Molly
13. Den siste mohikanen
14. The Phone Rang
15. Trettifyran
16. Road Runner
17. Bonanza
18. Cadillac

Smakprov:

Hemsida: www.eddiemeduza.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *