Skivrecensioner

The Unkool Hillbillies – Pause ‘n’ Rewind

By  | 

Skivbolag: UNKOOL Music
Utgiven: 211
Speltid: 42.15 min
[rating:4]
The Unkool Hillbillies - Pause'n'Rewind
The Unkool Hillbillies är tillbaka med en ny fräsch platta som gavs ut 2011 av deras eget skivbolag UNKOOL Music, nu 2012 är dem ute och på turné både i Sverige och utomlands bl.a. i Belgien och Holland.

”Pause ‘n’ Rewind” är titeln på detta Stockholmsbaserade band senaste platta som innehåller 15 låtar , 12 original låtar plus Carl Perkins’ “Gone, Gone, Gone”, Little Richards “Send Me Some Loving”, och Bull Moose Jackson’s “Watch My Signals”. Till skillnad mot ”Evil Times” innehåller ”Pause’n’ Rewind” bara ett livespår, som är inspelad på Stampen.
Karin Johansson som har medverkat på bl.a. förra plattan ”Evil Times” med radiohiten ”You’re The One” finns också med här och kör några låtar, insåg dem från förra plattan att det var en hit att ha med henne kan man fråga sig för det är ett riktigt bra beslut att ha med Karin igen.
Hela skivan tycks fyllas av olika uppsättningar under inspelningens gång, sammanlagt är det inte mindre än tolv musiker och sångare som medverkar inklusive originalmedlemmarna förstås. Vi får bl.a. höra den amerikanska musikproducenten Darrin Mazzilli köra, han har även tillfört med texten till låten ”Hangover”. Även bandets tidigare trummis Jasenko Kumric har tagit plats bakom virveltrumman på en låt.

Musiken skiljer sig inte långt ifrån ”Evil Times” med pianobaserad rock ‘n’ roll med influenser från rockabilly, swing, blues, surf, rhythm & blues och country vilket inte är något fel i sig, varför ändra något som fungerar så jävla bra tillsammans och lyfter upp musiken till nya höjder?
Något nytt på influenssidan är två surfinspirerade låtar med namnen ”Rauchan” och ”Hillbilly Twist”, ”Rauchan” går mot det orientaliska hållet, kan kanske bero på att namnet är efter en Kazakstansk prinsessa. Men dem bibehåller ändå det klara surf-soundet.
”Hillbilly Twist” är en mer surf-rock ‘n’ roll låt, skönt pianospel med saxofon som svänger.

Den röda tråd som går igenom hela skivan är att man ska stanna upp och reflektera, ha inte så förbannat bråttom, stanna upp och njut! Anders Umegård som har skrivit nästan alla samtliga låtar har fångat upp detta på ett bra sätt, lyssna bara på titelspåret ”Pause’n’Rewind” så förstår ni vad jag yrar om.

Avslutningsvis vill jag påpeka att The Unkool Hillbillies är ett riktigt &%# bra liveband, dem röjer scenen och ger allt så svetten yr, detta är ett band som man MÅSTE se live!
Men tur nog finns ju CD-skivor med dem som livar upp varje tillfälle, dem har dessutom fångat deras energi på skiva, så har man inte möjligheten så släng in The Unkool Hillbillies i spelaren och njut, visst det är ju inte exakt som ett liveuppträdande men närmare än så här kommer man nog inte.

Låtlista:
01. Ding Ring-A-Ding Ding
02. Hangover
03. Spend Some Time With Me
04. Bad Investment Blues
05. Pause’n’Rewind
06. Window View
07. Send Me Some Loving
08. Call Me Up
09. Rauchan
10. Everlasting Love Blues
11. Watch My Signals
12. Hillbilly Twist
13. Gone, Gone, Gone
14. Blisters
15. One More Time

Smakprov:

Hemsida: www.unkool.se
Facebook: https://www.facebook.com/unkool.hillbillies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *