Skivrecensioner

Southern Aces – Next In Line

By  | 

Skivbolag: ILEN Records
Utgiven: 2012
Speltid: 39.29 Min
[rating:4]
Southern Aces - Next In Line
Southern Aces debuterade på samlingsskivan ”ROCK From Valley Country” (ILENCD1016) från 2008 och deras bidrag blev en succé så deras debutskiva ”Plenty Of Cash” (ILENCD1018 ) började planeras och gavs ut under samma år.
Återigen är det Benny på ILEN Records som ligger bakom detta bands andra album med den passande titeln ”Next In Line” från 2012.

Nu är det 4 år sedan dem släppte sin debut och mycket har ändrats sedan dess, främst är det banduppsättningen, nu får Jimmie Lith (sång och gitarr) nämligen dela mikrofonen med Simone Simonsson som kom med i bandet 2011, hon är lite av June Carter i detta sammanhang, hon körar inte bara hon sjunger även lead på några av låtarna och det är på dem som man märker den största skillnaden, hon tillför inte bara en självklar sånginsats utan hon bakar in lite skön teenbeat i det hela och lyfter upp skivan ett snäpp. Förutom tillskottet av Simone har dem tagit in två gästmusiker var av en trummis som tillför sköna inslag på väl utvalda låtar som lyfter upp dem på nya höjder.
Den andra personen är en kvinnlig figur som agerar kör på rätt ställen.

”Next In Line” innehåller 16 spår, samtliga spår är covers på bl.a. självklara Johnny Cash, vilket inte är helt upp mot väggarna eftersom Southern Aces spelar Cash influerad musik, på listan finns även en av Bob Dylans kanske största låtar nämligen ”It Ain’t Me Babe” som Southern Aces gör till en fantastisk version. Även Tomas Gahn kanske mer känd som Tom Powder i Black Knights superhärliga låt ”A Swedish Boy Don’t Cry” finns med, dem har lyckats att göra den till sin version med Johnny Cash känsla fast inte alltför mycket för att förstöra den.
På låtarna som Jimmie och Simone samsas om mikrofonen är helt fantastiska, mer Johnny Cash och June Carter kan det inte bli, jag får en inre bild av Johhny och June på scen eller i studio när ”Jackson” och ”Time’s A Wastin’” sprakar ur högtalarna för att nämna några låtar.

Southern Aces har verkligen lyckats med att fånga Johnny Cash och June Carter känslan på ”Next In Line” samtidigt som dem gör något med låtarna som känns som om det är deras egna låtar, att det finns en glädje att spela och sjunga märks oehört mycket och det är väl det som för mig till Johnny och June… Jo jag vet det var ett jävla tjat om Johnny och June, man kan tro att jag recenserar en av deras plattor men Southern Aces gör det så jävla bra att det vore tjänstefel att inte dra paralleller med dem.

Låtlista:
01. So Dog-Gone Lonesome
02. Jackson
03. Wreck Of Ol’ 97
04. Love, Love, Love Me Honey Do
05. Ring Of Fire
06. A Swedish Boy Don’t Cry
07. Muddy Ole River
08. Tell Him
09. Oh Lonesome Me
10. It Ain’t Me Babe
11. The Home Of The Blues
12. Break Away
13. Five Feet High And Rising
14. For Your Sake
15. Time’s A Wastin’
16. Next In Line

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/groups/59738414534/
Myspace: www.myspace.com/southernacez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *