Skivrecensioner

Top Cats – Heartache

By  | 

Skivbolag: Warner Music Sweden
Utgiven: 2011
Speltid: 34.45 min
[rating:4.5]
Top Cats - Heartache
Här är ett gäng med gossar från Värmland som har spelat rockabilly sedan de var riktigt unga, de grundades 2001 och medverkade samma år i dokumentären “Raggarliv”
2011 medverkade dem i TV4’s program “Talang” där de vann bland annat Bert Karlssons hjärta, detta resulterade i skivan ”Heartache”. Top Cats skivdebuterar med en rejäl skiva, fullproppad med covers och “egna” låtar. ”Heartache” innehåller 12 spår med en blandad kompott av rena och skära rockabilly klassiker till schlagerinfluerade låtar så som ”Heartache” som dessutom är skriven av inte mindre än Tomas G:son, inte helt okänd inom schlagermusiken.

Även giganten Bengt Palmers har bidragit med text till låten ”Joey”, ja nu är ju detta ingen schlagerskiva, Top Cats har även tagit Carl Perkins odödliga klassiker ”Honey Don’t” som de gör en riktigt bra version av. Även lite punk har smugit sig in, inte mig emot när vi snackar om Ramones ”Pet Sematary” och Green Day’s succé ”Basket Case”
The Playtones bidrag ”The King” från Melodifestivalen 2011 har fått sig en makeover. Ja listan på covers fortsätter med The Hub Cap’s ”Cindy” från skivan ”3rd Base” (2010).

Musikmässigt är det rockabilly i modern tappning, jag får lite aningar av The Baseballs produktionsmässigt, musikmässigt finns det några låtar som påminner mycket om The Baseballs, jag är personligen trött på The Baseballs och att höra aningar om dem i Top Cats gör mig lite sur, tack och lov för att dessa gossar spelar instrumenten själva och Jons säregna sångröst.

Det jag saknar helt är helt eget material där dem själva står som text-och låtskrivare.
Självfallet finns det gott om godbitar på skivan några av dem är ”Red Light Spells Danger”, ”Basket Case”, Pet Sematary” och ”Heartache”, dessa etsar sig i hjärnan som man mumlar på när man minst anar det.
En solklar debutskiva trots (onda) aningar av The Baseballs, känslan över Melodifestivalen på vissa låtar är faktiskt inte helt fel, kanske bor det en liten schlagerdiva inom mig, jag tycker att Top Cats gör riktigt bra jobb med materialet.

Låtlista:
01. Red Light Spells Danger
02. Heartache
03. I Gotta Know
04. Get Your Dirty Hands Of My Baby
05. Pet Sematary
06. The King
07. Cindy
08. Basket Case
09. Sometimes In The Rain
10. Joey
11. Honey Don’t
12. Flowers On The Wall

Smakprov:

Hemsida: www.topcats.se
Facebook: https://www.facebook.com/TopCatsOfficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *