Skivrecensioner

TT Grace – Original

By  | 

Skivbolag: Crong Production
Utgiven: 2009
Speltid: 54 min
[rating:3.5]
recension_TTGrace -Original_cover
2003 startade tre tonåringar sitt första band i Ösmo, en liten by utanför Nynäshamn. Bandet utökades 2005 med en gitarrist och en pianist samt byttes trummisen ut.
De gick under namnet The Tributes.
Under årens gång har de avverkat hundratals spelningar runt om i Sverige och gjort sig ett namn.
Trots detta bytte de namn 2009 till TT Grace i samband med deras första skiva Original.

TT Grace

TT Grace spelar 50-tals rock ‘n’ roll/Doo Wop med ett modernt sound, och till skillnad från de flesta av dagens band som spelar Doo Wop spelar dessa gossar instrumenten själva. Skivan Original innehåller 18 spår som är egenskrivna och självkompinerade. Det första spåret som öppnar plattan heter Boogely som följs av Do The Bop, med dessa två låtar krossar dem illusionen av en viss misstro till svensk doo wop. De följande 16 spår blandas av renodlad doo wop, rock ‘n’ roll och mer modern rock.
Stämsångerna… Ja vad kan man säga mer än SKITBRA! Man märker att de har några år bakom sig och att en hel del tid har lagts ner på repningar, vad beträffar den instrumentala delen är den inte sämre än deras tajta stämsång. De har verkligen lagt ner tid och åter tid på att producera skivan, ja inte nog med att de sjunger och spelar alla instrument själva de har även suttit vid mixerbordet och fått till det resultatet vi hör på skivan.

Som sagt skivan är inte en renodlad doo wop eller 50-tals rock ‘n’ roll och produktionsmässigt återspeglar den inte heller tidsenligt sound. Och vad gör det när hela produktionen som sång och det instrumentala är SKITBRA! Trots all detta positiva finns det spår som helt enkelt inte faller mig i smaken men säg någon skiva som är bra från början till slut där varje låt är guld värd.
Men slutresultatet och i helhet är Original bra och en sak som förvånar mig är att dessa gossar inte har fått den publicitet som de förtjänar, tanke på uppståndelsen kring det tyska coverbandet The Baseballs framfart i Sverige och resten av Europa. Det finns lite av TT Grace i The Baseballs och lite The Baseballs i TT Grace men i samma veva en stor skillnad.
Tycker du om 50-tals rock ‘n’ roll/doo wop kommer du inte bli besviken på TT Grace.
En passande platta att ha i spelaren under vårens och sommarens cruisingar, blandad med lite råare rock ‘n’ roll med lugna 20 km/h ballader och renodlad doo wop.

Låtlista:
01. Boogely
02. Do The Bop
03. All I Want
04. Hey Girl
05. Leave Me On My Own
06. King Of Swing
07. Lost In Love
08. Give My Little Girl A Chance
09. Run Rabbit Run
10. Laura
11. You
12. Dirty Bop
13. The Begger
14. Heaven’s Way
15. I’m A Fool
16. Eyes Full Of Lies
17. Earthquake Shake
18. Starlight

Smakprov:

Hemsida: www.ttgrace.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *