Skivrecensioner

The Velvet Candles – The Story Of Our Love

By  | 

Skivbolag: El Toro Records
Utgiven: 2009
Speltid: 36 Min
[rating:2.5]
recension_thevelvetcandles-storyofourlove_cover
I mars 2007, Eddie och Agusti och två killar började sjunga tillsammans med influenser av sena 50-talet och tidigt 60-doo wop och beslutade att kalla sig The Street Candles. De dök upp på nationell och lokal TV-program, spelade in jinglar och medverkade i många radioprogram, fick de även att spela för Spaniens kung, men bandet skulle delas upp på grund av meningsskillnader mellan medlemmarna. Mamen Salvador, Agusti Burriel and Eduardo Peregrin bildade ett nytt projekt med sina egna låtar och cover på mycket sällsynta doo wop låtar. Nästa steg var att få ihop ett kompband. The Velvet Candles var född!The Story Of Our Love heter The Velvet Candles debutskiva och är utgiven på det spanska skivbolaget El Toro, skivan innehåller 15 egenskrivna låtar och doo wop klassiker av den inte sönderspelade sorten, som med omsorg förvaltar en stolt doo wop-tradition och förpackas i nyare sound. Deras förmåga att göra något nytt som låter traditionellt och göra det på sitt vis är Velvet Candles styrka.

The Velvet Candles har ett sound som låter modernare i sitt uttryck samtidigt som de har osviklig stilkänsla för genrens ursprung.
The Velvet Candles – Story Of Our Love har fått upp mina ögon för dagens doo wop band, med ballader och låtar som påminner oss om det tidigaste 1960-talets doowop och teenbeat är detta en mycket bra skiva, och jag hoppas på att deras nästkommande skiva inte ligger alltför långt in i framtiden.

Är du doo wop och Rock ‘n’ Roll fan är detta en skiva för dig. Eller är du som jag lite obekant med dagens doo wop är detta en platta för dig.
Det är något med denna skiva som faller alla i smaken, så passa på och köp den innan du hinner ångra dig.

Låtlista:
01. The Story Of Our Love
02. Love Bells
03. Da Doo
04. That’s How I Feel
05. Image Of A Girl
06. Forget About Me
07. Robot Stomp
08. Why Denise Grew Up
09. Dimelo Ta
10. Lonely Days, Lonely Nights
11. Take A Change On Love
12. My Spare Time
13. Footsteps
14. Runaround Baby
15. There’s A Girl

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/VelvetCandles
Myspace: www.myspace.com/velvetcandles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *