Skivrecensioner

Woodstate – Premium Country

By  | 

Utgiven: 2010
Speltid: 43.53 min
[rating:4]
Woodstate Premium Country
Det är på tiden att vi inviger Bad Ass Lifestyle i country-rockens värld, och det gör vi med stolthet med det svenska bandet Woodstate från Sundsvall. Woodstate bildades 2008 och består av fem killar som delar intresset för Country-rock. 2010 gav de ut sin skiva ”Premium Country”.

Woodstate har letat upp 13 kända och okända låtar som de har samlat dem på en skiva med namnet ”Premium Country”. Jag är ingen ihärdig country-rocklyssnare men har under åren hört ett och annat band så för mig förekom det ganska många låtar som jag inte hört tidigare. Men även de mer erfarna Country-rock lyssnarna kommer finna ohörda låtar, och detta är alltid välkommet. Spåren jag har hört tidigare är absolut inte några av de värsta jag har hört, tvärtom faktiskt. När det gäller de låtar jag inte hört tidigare tog jag mig friheten att kolla upp dessa på Youtube. Först med original artisen sedan andra artister som gjort sina versioner, originalartister i all ära men Woodstate gör här flertalet av låtarna bättre, och det är väl inte illa?

Produktionsmässigt är det riktigt bra, det påminner om The Refreshments kvalitémässigt. Musikmässigt är det trots sin korta tid som band proffosionellt, Woodstate vet hur man lirar country-rock! Sångmässigt kan det inte bli bättre.

Låtlista:
01. This Big City
02. Ashes Of Love
03. Hillbilly Highway
04. Ramblin’ Man
05. Take Me Back And Try One More Time
06. God Bless Texas
07. Heart Of Gold
08. Branded Man
09. Sweet Little Lisa
10. Fearless Heart
11. Walk Softly
12. Johnsons Love
13. Highway Man

Smakprov:

Hemsida: www.woodstate.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/WOODSTATE-PAGE/136599355468
Myspace: https://myspace.com/woodstate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *