Skivrecensioner

Wigsville Spliffs – FAT 41

By  | 

Skivbolag: Drunkabilly Records
Utgiven: 2011
Speltid: 37.12 min
[rating:2.5]
Wigsville Spliffs - FAT 41
När Neo-Rockabilly fick sin uppgång på 80-talet med bl.a. Stray Cats i spetsen exploderade musikscenen med nya band, Wigsville Spliffs var ett av dessa. De bildades i England 1985 och fick sin tid i rampljuset, de hann dock aldrig spela in ett eget album, orsaken var att deras material hade förmågan att alltid hamna på olika samlingsskivor. Bandet lades ner och de gick skilda vägar, 2008 samlades gänget och en återbildande av Wigsville Spliffs var på sin plats. Det bestämdes tidigt att de skulle ge ut skivan som egentligen skulle ha getts ut på 80-talet. Och här är den med titeln ”FAT 41” utfört och mixad så det ska låta som det gjorde på 80-talet.
Skivan innehåller 12 renhåriga Neo-Rockabilly egna och cover låtar, det skriker 80-tals Neo-Rockabilly om skivan, för dem som var med då får sig en trevlig flashback och för oss som inte var med men har ändå lyssnat på 80-tals Neo-Rockabilly trots vår ”unga” ålder är detta en nostalgitripp.
Vid första lyssningen var det tyvärr inget som jag fastnade för men ju mer jag har spelat den desto mer har den vuxit, och den blir bättre och bättre. Med svänginga melodier, välskrivna texter passar ”FAT 41” finns det få tillfällen som den inte passar in.
Produktionsmässigt, för min del är det för dålig bas, på vissa låtar låter det som om de fäktas med pinnar, mer jobb på basmixet, ja tack. Övrigt finns det inte mycket att anmärka på.

Låtlista:
01. Red Mist
02. Low Down & Dirty
03. Gamblin’ Train
04. Face In The Fire
05. FAT 41
06. High Class Power
07. Forever Young
08. I Smell A Rat
09. Lime Squeezer
10. All You Gotta Do
11. Salt Shaker
12. Ain’t Lonely No More

Smakprov:

Hemsida: www.wigsvillespliffs.co.uk
Facebook: https://www.facebook.com/wigsvillespliffs
Myspace: https://myspace.com/wigsvillespliffsofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *