Skivrecensioner

Hellabama Honky Tonks – Bang Boom Jubilee

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2012
Speltid: 46.31 min
[rating:4]
Hellabama Honky Tonks - Bang Boom Jubilee
Hellabama Honky Tonks består av trion Goldi Grasshopper, sång och gitarr, Bang Boom Ben, på ståbas och Mr. Max Mambo bakom trummorna. Bandet bildades 2007 och har redan givit ut tre skivor, den första skivan ”Six Feet Under” smög sig igenom och blev inte uppmärksammad, däremot när dem släppte sitt andra album ”High Octane Hillbilly Rock ‘n’ Roll” blev visan något helt annat. Med den skivan gjorde dem sig ett namn,inte bara i Tyskland utan också utomlands. Nu är dem tillbaka med sitt tredje album ”Bang Boom Jubilee” som också är en milstople för deras musikkarriär, dem firar 5 år som band och denna platta representerar detta.

Hellabama Honky Tonks kommer från Tyskland som sagt men skivan ”Bang Boom Jubilee ”skulle mycket väl kunna vara från ett amerikanskt band, den låter mycket mer som amerikansk punk inspirerad rockabilly än vad ”Six Feet Under” och ”High Octane Hillbilly Rock ‘n’ Roll” gjorde. Dem två tidigare skivorna har också punk över sig så känns denna nya platta mer som glad amerikansk rockabilly täckt av ett typ Green Day punk täcke.
Produktionen känns mycket genuint och monologt, instrumenten låter kristallklart, jag känner dock att basen kan ta över lite väl mycket på vissa låtar men för fan det ska ju låta när man slappin’ that bas! Goldi gör också sången klanderfritt, mycket hyfsad bra engelska vilket inte är en självklarhet från tyska band vilket också bygger upp känslan av ett amerikanskt album.

Sammanlagt är det 15 låtar som Hellabama Honky Tonks lyckats skrapa ihop, inklusive två covers på Hank Williams ”Six More Miles” och Glen Danzig (som har spelat i bland andra Danzig och Misfits) ”Last Caress”. Resterandelåtar är skrivna av Goldi.

” Bang Boom Jubilee” skiljer sig lite från mängden, inte bara musikmässigt utan även omslaget, jag fattar inte idén bakom men den är helt olikt stilen på deras tidigare omslag, denna känns lite barnsligare, kan vara att de när jävligt färgglad och komisk.
Häftet är dessutom en orgie av alla möjliga färgglada färger som även får den färgblinde att haja till, tillsammans med texter och lite halvkomiska kanske rent av sinnesjuka foton utgör dem 12 sidor av ett mayhem av pastellfärger.

Jag har både deras tidigare skivor så dessa herrar var inga nya i stallet för min del, jag tyckte att dem hade förbättrat sig oehört mycket på ”High Octane Hillbilly Rock ‘n’ Roll” från det första albumet, och såg fram emot att få äran att recensera denna,vilket jag fortfarande är glad över att jag fick.
Trots att den känns mycket amerikansk Green Day punkig så är det ren,rå och vild rockabilly som Hellabama Honky Tonks bjuder på och det finns så många favorit låtar så det hade bara varit meningslöst att rabbla upp alla dem däremot kan jag bara tipsa om ”Voodoo Doll” som är sanslöst bra, textmässigt lutar det åt det komiska hållet trots att det är någon typ av en kärleksballad, och låten ”I Don’t Know” som ställer den eviga frågan; Vad i helvete hände med rock ‘n’ roll musiken och vad hände med alla stjärnor?
Och den sista jag vill tipsa om är ”Rock All Night” som går lite åt boogie och blues hållet, kort sagt rocka hela natten och sov hela dagen är meddelandet i låten, svängig grym låt. Jag älskar det Goldi gör med gitarren.

Bang Boom Jubilee är klart godkänd skiva och den visar att Goldi Grasshopper, Bang Boom Ben och Mr. Max Mambo utvecklar sig för varje skiva men ändå behåller dem det som gör rockabilly så jädrans bra som i sin tur gör Hellabama Honky Tonks till ett jädrans bra band.

Låtlista:
01 One, Two, Three, Four
02 Bang Boom Jubilee
03 Too Drunk to Dance
04 Rock All Night
05 Make You Mine
06 It’s Not Easy
07 Broken Hearts
08 Voodoo Doll
09 I Don’t Know
10 B-side of Love
11 Six More Miles
12 Get Down
13 Rock the Bop
14 Last Caress
15 Never Met a Girl Like You

Smakprov:

Hemsida: http://www.hellabamahonkytonks.de/
Facebook: www.facebook.com/hellabamahonkytonks
Myspace: www.myspace.com/hellabamahonkytonks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *