Skivrecensioner

Wild Rooster – Take It Off

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2011
Speltid: 41.39 min
[rating:5]
Wild Rooster - Take It Off
Genom åren har Wild Rooster’s publik vält bord och stolar när de har spelat sin äkta svenska rock ‘n’ roll musik. För varje skiva har de utvecklat sig och blivit bättre och bättre. Vintern 2011 packade de in sig i studion i snöiga Värmland återigen för skivinspelning, resultatet blev en rå och kickass platta med titeln ”Take It Off”.

Sedan jag mer eller mindre lyssnat sönder deras tidigare skivor var förväntningarna på denna oerhörd stor och längtan till en skiva som kunde slå deras senaste fullmatade rock ‘n’ rollplatta ”Angel” var stor. Så äntligen i april 2011 gavs ”Take It Off” ut, och ett ex hittade till byn Målilla i småländska urskogen och med en stor iver öppnades paketet av min äldsta son, som han brukar göra.

Skivomslaget som får fantasin att flöda synades medan cd-spelaren letade spår på skivan, plötsligt fastnade öronen vid en presentation av Wild Rooster i början av första spåret och förväntningarna blev härmed uppfyllda, en sådan presentation måste vara ett gott tecken på en ösig rock ‘n’ roll platta. Ännu en gång var jag inte ute och cyklade, ”Take It Off” ÄR en rivig, rå och ösig rock ‘n’ roll platta med ren och skär attityd.

”Steve Riot” är text/musikskrivaren i bandet, men här har även ”Boogie Man” hittat en penna och skrivit en text som även är titeln på skivan. ”Steve Riot’s” texter blir med tiden bättre och bättre, han utvecklar sig vid varje skiva vilket är riktigt bra. ”Boogie Man’s” prestation är mycket mer än godkänd, vilket jag tycker är skönt! Han tillför en typ av textskrivning än ”Steve Riot” och helheten gör att skivan växer, mina öron älskar detta!

Musikmässigt är det rock ‘n’ roll av typen Teddy Boy eller British Rock ‘N’ Roll Revival som den också kallas, ”Take It Off” är nog den bästa produktion jag har hört med herrarna från landet.

Wild Rooster tar steget och utgör toppskiktet av denna härliga genrér i Sverige men även utomlands! Älskar man legendariska SHOTGUN, Wild Bob Burgos, Snakebite och Teddy Boy Rock’n Roll får man absolut inte missa Wild Rooster.

Är du på jakt efter en 100% rock ‘n’ rollskiva för festen eller cruisingen är detta en skiva för dig. Jag sammanfattar Wild Rooster – ”Take It Off” med något som jag tycker sammanfattar hela skivan; No Mercy, No Joke, Just Pure Swedish Rock ‘N’ Roll!!

Låtlista:
01. Sweet Revenge
02. Tennesee Zip
03. Demon Riders
04. Fancy Dan
05. Forever Ted
06. Ride On Rebels
07. The Only One
08. Take It Off
09. Sisters In Crime
10. Tore Up
11. Motorbike
12. Won’t Waste My Time
13. Raw Deal
14. Southern Rose

Smakprov:

Hemsida: www.wildroosterrock.com
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Wild-Rooster/278099192225635
Myspace: http://www.myspace.com/wildroosterrock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *