Skivrecensioner

No Smoking On Board – Boards And Bikinis

By  | 

Skivbolag: Reverb Or Bust
Utgiven: 2012
Speltid: 43.49 min
[rating:4.5]
No Smoking On Board - Boards And Bikinis
Jag hade aldrig hört talas om detta portugisiska band förrän jag skulle ta fram en flyer för Dagstorps midsommarfest 2012 då No Smoking On Board var ett av banden som skulle lira.
Och när deras platta dök ner i brevlådan var det som om en ny dörr öppnades, jag har aldrig varit mycket för surf-musik som dessa herrar lirar, men tack vare NSOB så har jag surfat in på vågen….

”Boards And Bikinis” innehåller 12 låtar plus två bonusspår och sju av dessa är skrivna av sångaren och gitarristen i bandet Antonio Jose Ferreira resterande är covers på bland andra Link Wray’s ”Comanche” som jag tycker No Smoking On Board gör mycket bättre efter det jag har hört, även versionen på The Pyramids grymma låta ”Bikini Drag” är minst lika bra som originalet. Och rock ‘n’ roll dängan ”Beat Out My Love” från 1960 med Lee Dresser & the Krazy Kats är en av många rock ‘n’ roll låtar som No Smoking On Board bjuder på. Det är nämligen så att dem spelar både surf-rock och 60-tals rock ‘n’ roll, instrumentala och vokala låtar.
No Smoking On Board är verkligen mästare på det dem gör, dem står stadigt på brädan med 60-tals surf-rock men dem surfar även på vågor så som The Cramps, The Ventures, Beach Boys, Phantom Surfers för nämna några.
Det är som sagt inte en ren instrumental platta utan Antonio Jose Ferreira sjunger även på några låtar och han har en störtskön sångröst som passar som fisken i havet.
Produktionen är riktigt bra, dem har tagit fasta på det lite mer moderna soundet från 90-talets surf-musikens uppsving men håller sig fast i 60-talets klassiska grund. En perfekt blandning.

”Boards And Bikinis” är en skiva som passar dem flesta oavsett om du är frälst eller bara gillar rock ‘n’ roll, skivan sitter som en handske oavsett om du är på stranden eller cruisar runt torget. Upptempolåtar för dem stora vågorna och några 20 km/t cruise-vänliga bitar.
Som sagt så har Antonio & Co öppnat en ny värld för mina öron, när jag skulle skriva recensionen kollade jag upp låtarna som No Smoking On Board gör cover på för att ha något att jämföra med och sedan gled jag iväg in i surf-musikens värld, så även jag som varit anti mot denna sortens musik (jag får skylla på Beach Boys) kan falla för No Smoking On Boards så hoppas jag att dem får fler fans framför allt här i Sverige.

Och till sist så vill även jag så som Niklas Månsson (http://niklasmansson.se ) att festivalbokare uppmärksammar No Smoking On Board för dem är definitivt ett band som förtjänar en större publik.

Låtlista:
01. Bikini Drag
02. Boards And Bikinis
03. Shark Reef
04. Wave Hog
05. Stop That Gremmie
06. Sound Of The Surf Guitar
07. Run Mustang Run
08. Beat Out My Love
09. 10 Waves Of Bad Surf
10. Surfing With Bo Diddley
11. The Haunted Wind
12. Comache

Bonusspår:
13. April Skies
14. Kizmiaz

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/NoSmokingOnBoard
Myspace: https://myspace.com/nosmokingonboard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *