Skivrecensioner

Snakebite – Full Throttle

By  | 

Skivbolag: Rebel Music Records
Utgiven: 2010
Speltid: 36 Min
[rating:4.5]
recension_snakebite-fullthrottle_cover
Dessa herrar behöver ingen närmare presentation efter alla år som de har spelat har de blivit ett av Sveriges största Teddyboy Rock’n’ roll band, enligt vissa är dem det största bandet. De har givit ut 7 plattor under namnet Snakebite, spelat ihop med Wild Bob Burgos, Tom Powder (Black Knights) osv. Nu är dem tillbaka med sin sjunde platta som går under titeln Full Throttle.
All I’ve to say is… Are You Ready To Rumble!?Plattans första spår heter dessutom ”Full Throttle”, och är skriven av Snakebite själva det är en mycket bra öppning på skivan, full gas redan från början. Detta höjer förväntningarna på hela skivan.Det andra spåret på skivan ”Just Passin’ By” är skriven av inte mindre än Wild Bob Burgos.
Snakebite trycker lite extra på gasen och åker helt enkelt förbi med stil.
Rockabilly Kangaroo heter det tredje spåret, även denna är det Snakebite själva som ligger bakom och vad kan man säga? Snakebite have done it again.

På nummer fyra i spårlistan är det Ray Scott’s dänga ”You’re The One That Done It” som Snakebite gör sin version av, tyvärr en av de mindre bra låtarna på skivan men det är en dålig låt över huvudtaget så jag skyller inte på Snakebite.

”Hot Stuff” är det femte spåret och är skriven av Stefan ”Steve Riot” Jägermyr (Wild Rooster ex medlem i Snakebite) Nu är Snakebite på benen igen sedan felsteget vid föregående spår…
Nu till min absoluta favorit på denna helsköna platta, ”So Long Baby Goodbye” heter den och är tyvärr en cover, jag hade velat att Snakebite skulle varit skyldiga till denna skitbra låt. Dock gör rockarna i Snakebite denna låten MYCKET BRA! Denna spelas numera väldigt ofta hemma.

Stefan ”Steve Riot” Jägermyr fortsätter sätta spår i Snakebite genom textskrivning, ”Your’e Gone” heter sjunde spåret på denna fullmatade platta… En genombra låt, gung, sväng och rock ‘n’ roll!
Åttonde spåret är ytterligare en cover, ”Caterpillar” heter den och Ray Campi är den som är skyldig till texten och musiken. Snakebite gör den absolut inte sämre än Ray Campi själv.

”Rock The Night Away” skriven av Stefan ”Steve Riot” Jägermyr är kommande spår, och vad fan ska man säga? Det finns inget dåligt, bara bra!
Nu börjar jag tröttna på att skriva positiva saker om låtarna hela tiden nu får det ta och komma en lite sämre låt annars kan ni tro att jag slickar arsel på Snakebite.

Så fel jag hade, på nummer tio har vi ”Rockin’ O.D” också denna är skriven av ex medlemmen Stefan ”Steve Riot” Jägermyr. Jag har bara lite negativt att skriva om denna låt, nämligen att jag lider av samma sak… Eller lider gör jag inte, jag har samma symptom kan man säga.

Take Snakebite and some blues and throw in an harmonica and what you get is; ”Short Cut Lady”
Detta är nummer elva på skivan och är egenskrivet material, detta är alltså blues som Snakebite river av med… Ett bra val måste jag säga, efter en platta med nästan full gas från start är det skönt med en lite lugnare låt, släpp på gasen och njut!

Nummer tolv är nästa spår och är en cover på Roy Orbinson’s hit ”Mean Little Mama” Återigen gör Snakebite det igen, en cover till sin egen.
Nästa spår är eget material och är den näst sista låt på plattan, ”Your Face Fell Off” som den heter handlar inte om Michael Jackson för er som tror detta. En helt klart godkänd låt, den var varken jättebra eller jättedålig…

Efter 13 låtar av denna kaliber som Snakebite bjuder på är det dags för dem att avsluta skivan med en låt av Chuck Berry, ”Almost Grown” som den heter.
En värdig låt att avsluta denna platta med, Snakebite gör inte bara covers de gör låtarna lite till sina egna, vilket jag tycker är bra.

Avslutningsvis kan jag bara säga att Snakebites skivor blir bara bättre och bättre, hittills är det Full Throttle som är den bästa, trots att jag trodde att de aldrig skulle lyckas bättre än vad de gjorde på “Rockabilly Rules OK”.

Snakebite utvecklar sig för varje platta de kommer med och detta är riktigt bra mönster.
Produktionsmässigt är det mycket bra, textmässigt mycket bra, musikmässigt mycket bra det också.

Köp plattan och spela högt detta är det enda som gäller. Teddyboy Rock ‘N’ Roll!!

Låtlista:
01. Full Throttle
02. Just Passin’ By
03. Rockabilly Kangaroo
04. You’re The One That Done It
05. Hot Stuff
06. So Long Baby Goodbye
07. You’re Gone
08. Caterpillar
09. Rock The Night Away
10. Rockin’ O.D
11. Short Cut Lady
12. Mean Little Mama
13. Your Face Fell Off
14. Almost Grown

Smakprov:

Hemsida: www.snakebiterock.com
Facebook: https://www.facebook.com/snakebiterocknroll
Myspace: www.myspace.com/snakebiteteddyboy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *