Skivrecensioner

Sweet Mandy And The Teen Twisters – Finders Keepers

By  | 

Skivbolag: Ilen Records
Utgiven: 2013
Speltid: 36.55 min
[rating:4]
Sweet Mandy And The Teen Twisters - Finders Keepers
Sweet Mandy And The Teen Twisters är det nya stjärnskottet inom svensk Rockabilly, bandet bildades bara för två år sedan av Amanda Wallgren (sång), Markus Pettersson (gitarr) och Alfred Schagerholm (bas). David Hult (trummor) blev en del utav bandet lite senare.
Under sin korta tid som band har dem redan gjort sig ett namn och har avverkat en hel del spelningar runt om i Sverige. ”Finders Keepers” är deras debutalbum,inspelad i Ilen Records studio och utgiven av Ilen Records 2013.

Låtlistan består en stor del av covers på både klassiker från 50-talet och nyare låtar med bland andra Eva Eastwood och The Go Getters. Det finns även några originallåtar skrivna av Benny Melin och J.Oskarsson.
50-tals rökarna som Sweet Mandy And The Teen Twisters har valt att göra sina versioner på är i min mening uttjatade, det är så många som redan har gjort covers på dem så låtarna har börjat att bli tråkiga.
Det som många i min uppfattning gör fel är att dem försöker hålla sig fast vid originalet alltför mycket, dem vågar inte sticka ut och Sweet Mandy And The Teen Twisters gör tyvärr också det felet på några av låtarna. Och dem låtar som bryter mot mönstret är ju helt grymma versioner, dem har inte valt att massakrera låtarna och gjuta om dem, dem låter som dem alltid har gjort men det är något där som sticker ut och det gillar jag.
Dessutom har dem valt att göra två låtar på svenska som jag uppskattar verkligen, det är väl bara vår Rockabilly Drottning Eva Eastwood som gör det idag och som lyckas med det. Lyckas med detta gör även Sweet Mandy And The Teen Twisters, jag tycker att dem borde spinna vidare på att köra mer på svenska.
Amanda och gänget släpper loss på ett sätt på dem svenska låtarna som jag kan sakna på dem engelska låtarna, och detta gör också att jag känner mer att dem har roligare med att göra svenska låtar. Många med mig hade med säkerhet uppskattat ett rockabilly band som sjunger på delvis på svenska.

Sweet Mandy And The Teen Twisters står stadigt på sent 50-tals rockabilly med råa inslag av garage och skitig rock ‘n’ roll. Med Amandas (Mandy) röst tar hon täten i bandet och visar vägen och kompas av lite små rått gitarrspelande av Markus, och Alfred med ståbas som ser till att dem håller sig på rälsen sist men inte minst ett koskinn som piskas av David.

”Finders Keppers” är inspelad hos Ilen Records av Benny Melin och som alltid levererar Ilen Records bra produktion som håller fast vid att låta äkta och genuint.

Sammanfattningsvis, ”Finders Keepers” är ett bra debutalbum trots att den innehåller låtar som är uttjatade men materialet som sticker ut och dem svenska låtarna lyfter upp skivan två snäpp, och Amandas sångröst höjer den ytterligare tre pinnhål till och placerar skivan bland topp 5 på topplistan av svenska skivor under 2013.
Sweet Mandy And The Teen Twisters är väldigt populära bland publiken och jag tror eller jag vet att ”Finders Keepers” även kommer vara en favoritskiva hemma eller i bilen.
Har du inte skaffat dig ett eller två ex av skivan så passa på innan dem tar slut.

Låtlista:
01. Hop Skip And Jump
02. Finders Keepers
03. No Brakes
04. Don’t
05. Juke Box Blues
06. Gotta Lot Of Rhythm In My Soul
07. Johnny B Goode
08. No Heart To Spare
09. Buddy I Got You
10. Love, Love, Love Me Honey Do
11. Ain’t That Lovin’ You Baby
12. Lovin’s On The Line

Bonuslåtar:
13. Kom Ner Från Taket
14. Motorcykelvisan

Smakprov:

Facebook: www.facebook.com/SweetMandyTheTeenTwisters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *