Skivrecensioner

The Nailheads – Keep On Going

By  | 

Skivbolag: ILEN Records
Utgiven: 2012
[rating:4]
The Nailheads - Keep On Going
The Nailheads startades 2006 av frontmannen Magnus Appelgren. Efter lite byte av övriga bandmedlemmar har han nu lyckats samla styrkan och satsar nu på att nå ut till en större publik. Medlemmarna kommer från Arvika, Eskilstuna och Varberg. De spelar i stort sett bara eget material med ambitionen att hitta en egen stil som känns äkta. I 2012’s upplaga av Country-SM tog The Nailheads silver!

The Nailheads har ändrat en hel del sedan skivan ”Today I Go To Hell” inte bara musikmässigt utan även banduppsättningen har ändrats en del, och så har dem blivit fyra stycken i bandet.
Dem har dessutom slängt ut elbasen genom fönstret och snott åt sig en ståbas, torkat bort mycket av det punkiga som fanns på förra skivan med en högoktanig sats från apparaten i källaren.
Men trots att dem har uppdaterat sig ganska mycket så har inte Magnus och gänget skippat punk influenserna helt och hållet, det finns kvar, men inte lika tydligt som tidigare men det finns där i varje ackord och varje ton utan att ta över helt och hållet. På detta har dem (med en risk för att få en högersving av bandet) tryckt in lite pop eller hur jag ska uttrycka det, och det är inte på några sätt något dåligt, dem har tryckt in det så pass att man kan bara känna av det lite grann.
The Nailheads bjuder på 13 låtar, var av alla är skrivna av dem själva som alltid höjer detta ribban ett snäpp, skivan är i grund och botten en skitig rockabilly/rock ‘n’ roll skiva med attityd som The Nailheads alltid har haft, och den innehåller också några lite lugnare låtar, en av favoriterna är “You Loose” som är en riktigt höjdare, musiken och texten känns äkta och uppriktig.
Förövrigt för vissa undantag så är det musik med fart i,svängiga gitarrsolon, slappin’ ståbas, rått gitarrspel och en piskande virveltrumma. Kort sagt en platta som absolut passar passar i bilen, verkstaden eller på klubbkåken

Produktionen är också bättre än tidigare, detta beror förmodligen på att för denna skiva tog dem hjälp av Benny på ILEN Records och hans studio. Produktionen är bättre men dem har behållit det skitiga, oljiga och det punkiga soundet, det hade troligtvis blivit helt fel om dem hade tagit bort det och snöat in på finpolerad krom, blänkande lack och upp putsad motor med en varningstext om att se men inte röra.
Med denna nya brygd kommer The Nailheads absolut nå ut till nya lyssnare, det är en sak som är säker. Räds inte att grogga till i bilen när skivan ligger och snurrar på hög volym!

Låtlista:
01. Shotgun
02. I Am What I Am
03. Devil In The Bottle
04. Stupid
05. Blues In My Heart
06. Today’s The Day
07. Run Of My Life
08. Joe The Cat
09. Thank You Jack
10. Keep On Going
11. You Loose
12. They Made Me Rock
13. Crying Over You

Smakprov:

Facebook: www.facebook.com/Nailheads
Myspace: https://myspace.com/nailheadstrio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *