Skivrecensioner

The WyattChristmas Trio – Well, it’s Allright

By  | 

Skivbolag: Part Records
Utgiven: 2012
Speltid: 45.14 min
[rating:3]
The WyattChristmas Trio - Well, it's Allright
The WyattChristmas Trio kommer från Tyskland och grundades 2008 av Andy WyattChristmas, namnet WyattChristmas däremot var Andy’s väns idé fyra år tidigare efter Stray Cats spelning rätt så alkoholpåverkade stod dem utanför lokalen och såg snön falla när Andy’s vän började yla ”I’m dreaming of a white christmas” och stannade plötsligt upp och sa
– men vit som… liksom Wyatt Earp.
Andy kunde inte förstå hur denna idé byggdes fram i vännens huvud men han gillade idén så pass mycket att han döpte bandet till WyattChristmas Trio.
Efter många medlemsbyten m.m. lyckades Andy hitta bandmedlemmar som passade in och som kom överens med varandra. Andy WyattChristmas sjunger, spelar gitarr, bakom ståbasen står Ralf Exter och på trummor och även sång har vi Lee Diefenbach.

När jag först såg skivan trodde jag helt enkelt att det var en julplatta jag hade framför mig, detta var strax före jul och allt så jag hade på något sätt förväntat mig detta.
Men ack så fel jag hade, bandet heter The WyattChristmas Trio men har ingenting med julen att göra på så vis.
”Well, it’s Allright” utgörs av 13 egenskrivna låtar som är skrivna från så tidigt som 2005 och framåt av Andy, och är inspelade i deras egna studio i Cologne under 2012.
Musiken är en blandning av Jump Blues, swing, rockabilly och bitvis lite jazz influerad av Big Joe Turner och The Mills Brothers.
The WyattChristmas Trio lirar på ett sätt som gör att det känns bekvämt och bakåtlutat, inga riktiga rock ‘n’ roll rökare här, det finns naturligtvis snabba låtar men det är ändå bakåtlutat och bekvämt, men passar ändå utmärkt till att dansa Lindy Hop till för dem som kan detta.

Avslutningsvis ”Well, it’s Allright” passar lika bra att spela en lugn kväll framför brasan som en mindre lugnare kväll ute på dansgolvet när man vill slita lite på sina skor till Lindy Hop.
Några favoriter är den lite lugnare låten ”Baby Blue Eyes”, den mer fartfyllda biten ”It’s Rhythm Bound”, Drivin’ Home” som är instrumental och har ett härligt gitarrspel, lite ballad i början men ökar takten så småningom och ”I Am Still Around” som är en av dem mer rockigare låtarna på skivan.
“Well, it’s Allright” får vemsomhelst att vilja dra benen över dansgolvet, en fullsmäckad skiva med Lindy Hop rythm med stänk av 50-tals rock’n’roll/rockabilly och 40-talets jazz. Den är värd att avnjutas med trevligt umgänge antingen på klubben eller hemma en fredagskväll med brasan tänd och en drink där till.

Låtlista:
01. The Rhythm Stomp
02. Jump To The Beat
03. Well, It’s Allright
04. Baby Blue Eyes
05. If You Were In My Shoes
06. It’s Rhythm Bound
07. Through And Through
08. Drivin’ Home
09. Come On, Pretty Baby
10. These Boppin’ Shoes
11. Blues For My Baby
12. I Am Still Around
13. Cab Driver Blues

Smakprov:

Hemsida: www.wyattchristmas.com
Facebook: https://www.facebook.com/wyattchristmastrio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *