Skivrecensioner

The Nailheads Trio – Today I Go To Hell

By  | 

Utgiven: 2010
Speltid: 30 Min
[rating:2]
recension_nailheadstrio-todayigotohell_cover
The Nailheads Trio bildades 2007 på Big Meet i Västerås, bandmedlemmarna har kommit och gått under de tre år som gått. Nuvarande medlemmar är Magnus (sång) Rune (trummor) och Roger (bas).
De säger sig spela något de kallar Kick Ass Hot Rod Rock ‘N’ Roll.Today I Go To Hell är titeln på denna platta som skiljer sig en hel del från deras tidigare material, skivan innehåller 12 spår och alla förutom en är skriven av Magnus. Låten Always Behind är skriven av en S.Bergström.
Från tidigare låtar som är mer rock ‘n’ roll har The Nailheads Trio här tillsammans med en ny trummis och ny basist hårdnat till och fått en mer punkig ton, men låt inte detta skrämma bort dig plattan innehåller några riktigt bra rock ‘n’ roll rökare som välter bord och stolar…
Välter säkert även de som somnat/däckat p.g.a. för mycket av det goda på raggarfesten.
Och för brudarna har de klämt in en tryckare bland bensinångorna och dimman av avgaser.

Produktionsmässigt är det som tidigare, lite demo över det hela, textmässigt är det mycket som behöver förbättras, Sångmässigt gör Magnus sitt bästa, det som retar mig är uttalet, men det är ju något som kan förbättras i framtiden.

Avslutningsvis föredrar jag nog deras tidigare låtar, inte för att jag inte tycker om punken som de höjer fram här. Jag är väl mer en rock ‘n’ roll snubbe som börjar bli gammal och gaggig.
Till trots det punkiga känns det lite som Hurriganes på något sjukt sätt på rock ‘n’ roll låtarna som Today I Go To Hell bjuder på.
Jag ser fram emot att få höra mer av dessa gubbar, jag citerar en titel på en av deras låtar som jag tycker passar skitbra att avsluta denna recension med som sätter ett finger på vilka The Nailheads Trio är: “We Brake For Nobody”

Låtlista:
01. Sad To See You Leave
02. Hardworking Man
03. Always Behind
04. Today I Go To Hell
05. Fortune Teller
06. Stay True
07. Ramblin’ Man
08. My Baby Left Me
09. We Brake For Nobody
10. My Marielle
11. High School Sweetheart
12. Ugly Woman And Bourbon

Smakprov:

Facebook: https://www.facebook.com/nailheads.trio
Myspace: www.myspace.com/nailheadstrio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *